Welcome

To My Life, My Soul, My Family, My Memories, My Everything

Jan 20, 2011

Melaka Wonderland

 Ha... korang tau tak kat melaka dah ade satu lagi taman tema yang best. Kalau sebelum ni melaka water worl, yang ni dah ade baru yang lagi best...


Tempat ni open bulan 5 2010. Baru je la kan. Dan sebenarnye aku baru je tahu ni huahahaha.. Tu pun kawan baik aku Shy yang cakap. Insyaallah akan kami jejak satu hari nanti. 

So, sesape yang tak tahu nak gi mane tu.. try la gi. Masuk kalau weekdays murah jer....
Adult : RM26
Children : RM20

Tapi, kalau on weekends biase la.. up sikit
Adult : RM30
Children : RM25

ada banyak attraction kat sane. Tengok la gambo ni

multi-level active water play

Slide down

Wave Rider
Tornado Chaser

Bestnyer....Rase nak sangat bawak anak2 sedara kesayangan gi sini. Tapi, tak tahu la bila. 
Melaka Wonderland ni close every Monday except Public Holiday la.

Kawasan die berdekatan dengan Taman mini malaysia. peh... last gi mini malaysia ni darjah 6 tahun 1995... dah lame giler.Kalau dari KL/Seremban... exit tol ayer keroh. Tapi, kalau dari JB exit jasin la dekat sikit.

Hmmm kene kecek2 cik somi ni bila boleh gi sini hehe.. adoyaiii USS Singapore pun pun tak gi lagi. KK pun tak gi lagi ni.. dah plan nk gi melaka Wonderland.. hahaha nasib la dapat laki yg memang gile jalan gak. takde la memendam rase jek huhuhu... So, bln 2 ni nak g KK, maybe bln 3 gi Kota Bharu.... Bln 4 nak gi Kuantan mkn ikan bakar kt Tg. Lumpur... sambil2 gi konvo Ilah, adoi.. kene gi awal Melaka ni kot sbb bln 6 dah start nak planning for our 3rd baby hehehe....

Harap-harap ade la mase nak jalan sbb sekarang pun abg dah busy ngn new bisnes kami tuh.

Korang gi dulu.. pastu citer kat aku best ke tak eh. Buat anak-anak sedara makde yang makde sayang n rindu snagat... Insyaallah nanti makde bawak u olls gi sini k. Lame dah tak jalan-jalan ngn u olls semua.. Miss u olls so much.



Wif Luv

3 comments:

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

thanks for the info!~
harus nak pegi!~

amircina said...

dengar citer gambang resort city lagi best dari bukit merah and melaka waterworld...tul ker?

Arfariena said...

yup.. gambang mmg lg best dr melaka waterworld.. tp wonderland ni xtau la.. xpernah gi lg hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pelawat Setia


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

Template by:

Free Blog Templates